ANKIETA - Jakie modlitwy odmawiasz najczęściej ?
Moderatorzy: duszek_koordynator, tesia, marta, kalina, Moderatorzy
- migaweczka
- Duszek
ANKIETA - Jakie modlitwy odmawiasz najczęściej ?
Kochani, każdy z nas modli się na swój indywidualny sposób, każdy ma swoje ulubione słowa, którymi wielbi Boga, przeprasza Go lub o coś prosi. Zapraszam do ankiety na ten temat. Jakie modlitwy najczęściej odmawiacie ? Które z nich są dla Was najistotniejsze ? Można wybrać 5 odpowiedzi. Jeśli zaś opcji do Was pasującej nie ma w ankiecie, może napiszecie o swoich modlitwach poniżej ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- marta
- Moderator
Re: ANKIETA - Jakie modlitwy odmawiasz najczęściej ?
Do tej ankiety dołączam jeszcze moją modlitwę Brewiarzową czyli Litulgię Godzin, która nie jest w ankiecie!
Pozdrawiam Duszyczka Marta
-
Po zaznaczeniu pięciu modlitw doszłam do wniosku że i tak najczęściej modlę się własnymi słowami.Czy to żle
- migaweczka
- Duszek
Według mnie wręcz przeciwnie. Też najchętniej modlę się własnymi słowami Bo tak na chłopski rozum, kiedy my zkimś rozmawiamy, czy wolimy kiedy mówi do nas od siebie, z serca czy jak powtarza znane regułki, formułki, teksty ? Ja wolę rozmowę swobodną i wydaje mi się, że Bóg też lubi, kiedy rozmawiamy z Nim własnymi słowami
- riteczka
- Moderator
Modle sie często własnymi słowami ale kiedy trudno mi sie skupić to odmawiam modlitwy takie jak koronka do Bożego Miłosierdzia, Pod Twoją obronę... no i oczywiście różaniec. Kocham też modlitwę brewiarzową i często powtarzam akty strzeliste.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.